jäsenille

Venekatsastus​

Veneen katsastaminen on osa vastuullista veneilyä. Lauttasaaren veneilijät kuuluu Suomen Purjehdus ja Veneily -yhdistykseen (SPV) ja noudattaa toiminnassaan SPV:n asettamia veneiden katsastussääntöjä. Kaikkien LVry venerekisteriin merkittyjen veneiden on oltava katsastettuja. Veneen omistajan on vastuussa siitä, että hänen veneensä katsastustodistus on voimassa. Katsastus on tehtävä purjehduskauden alussa, kesäkuun loppuun mennessä. Hyväksytty katsastustodistus on voimassa seuraavaan vuoden kesäkuun loppuun.

Vuosikatsastus pitää kerhon sääntöjen mukaisesti suorittaa joka vuosi kaikille satamassamme oleville veneille. Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n sivuilta löydät uusimmat muutokset tämänvuotista katsastusta koskien.

Vene on mahdollista katsastaa kerhon ulkopuolella. Muista toimittaa katsastuspöytäkirjan kopio katsastuspäällikölle.

Runkokatsastus tehdään veneille viiden vuoden välein. Uusien veneilijöiden ja kaikkien niiden, joiden katsastustodistus on täynnä ja jotka tarvitsevat tänä vuonna uuden katsastustodistuksen, on ilmoittauduttava runkokatsastukseen. Runkokatsastus tehdään veneen ollessa telakoituna, ei vedessä.
LVry järjestää vuosittain sammutintarkastuksen, joka on tehtävä vuosittain. Katsastuksessa tarkistetaan, että sammuttimissa on voimassa oleva leima. Kahden vuosittaisen katsastusillan aikana kerholla on mahdollisuus tehdä sammutintarkastus.