Lauttasaaren veneilijät ry eli LVry

Tietoa yhdistyksestä​

Lauttasaaren veneilijät ry (LVry) on perustettu 2.2.1964. Yhdistyksen historia ulottuu kuitenkin kauemmas vuoteen 1957, jolloin Seurasaaren selän eteläpuolella aloitti toimintansa laiturikerho. Helsingin kaupunki on vuokrannut yhdistykselle sen nykyistä Lemislahden satama-aluetta vuodesta 1969. Yhdistykseen kuuluu n. 230 jäsentä.
Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää luonnon ja ympäristön huomioon ottavaa vastuullista veneilyharrastusta, hyviä merenkulkutapoja, veneilyturvallisuutta ja merenkulkutaitoja, sekä edistää ja valvoa jäsentensä etuja veneilyyn liittyvissä asioissa.
Sataman sijainti Lemislahden pohjukassa sekä sataman suun aallonmurtaja suojaavat veneet aallokolta. Satama on erinomainen tukikohta moottoriveneille. Purjeveneille se ei sovellu.

Suojaisa satama​

Talvitelakointi​

Sähkö ja vesi​

WC ja suihku​

Paikoitustila​​

Jätehuolto​

Vartiointi

Kerhosaari

Valot

Lauttasaaren veneilijät ry tarjoaa​

Jäsenille​

Suojaisa satama: ulkomeren aallokko ei tavoita satamaamme, koska laiturit sijaitsevat Lauttasaaren suojaisella puolella sisälahdessa. Sataman kolmessa laiturissa on n. 180 venepaikkaa.

Talvitelakointi omassa rannassa.

Hyvät puitteet veneilyharrastukselle: sähkö- ja vesipisteet ovat jäsenten vapaassa käytössä laitureilla ja telakointialueella. Jätehuolto on järjestetty septitankin imutyhjennustä myöten ja sosiaalitilat (suihku ja WC) ovat satamassa käytettävissä.

Runsaasti pysäköintitilaa: kesällä autolla pääsee aivan laitureiden viereen, jossa on riittävästi vapaata, rajoittamatonta pysäköintitilaa. Telakointikaudella autolla pääsee veneiden luokse.

Vartiointi: Alue on aidattu ja lukitun portin takana. Lisäksi alueella on nauhoittava videovalvonta ja kesäöinä on jäsenten hoitama vartiointi.

Saaritukikohta Kirkkonummella n. 20 kilometrin päässä satamastamme suojaisan sisäreitin varressa. Saaressa on poijukiinnitys, keittokatos ja sauna.

Säilytyskaappeja , jotka ovat kerhorakennuksen viereisessä kontissa. Vuokrauksesta vastaa yhdistyksen avainvastaava.

Kerhorakennus on jäsenten käytössä oleskelu-, WC ja suihkutiloineen sekä rakennuksen viereinen terassi grillikatoksineen. Rakennus on mahdollista vuokrata juhlien tai kokousten pitopaikaksi.