Usein kysytyt kysymykset

jäsenyys

Liittymisen voi hoitaa ottamalla yhteyttä satamakapteeniimme Juha Kandoliniin 0442439537 tai satamakapteeni (at) lvry.fi. Kun olet sopinut satamakapteenin kanssa mahdollisesta venepaikasta, varsinaisen hakemuksen voi jättää liittymislomakkeella. Lomakkeen täytön jälkeen, vahvistamme hakemuksen oikeellisuuden ja lähetämme sinulle liittymisen yhdessä tulevat laskut. Maksettuasi laskut, pääset osaksi venekerhoamme.

Jäsenyys astuu voimaan kun kerhon johtokunta on vahvistanut liittymisen. Tämä tehdään, kun uusi jäsen on maksanut liittymismaksun ja jäsenmaksun.
Ensimmäisenä vuotena tulee liittymismaksu. Varsinaisia vuosittaisia maksuja ovat jäsenmaksu, katsastusmaksu ja laituripaikkamaksu, jonka suuruus riippuu veneen koosta. Telakointipaikasta laskutetaan käytettävien neliöiden mukaan.
Jäsenen tärkeinpiä velvollisuuksia on vartioinnin suorittaminen kesäisin. Jokaiselle jäsenelle tulee 1-2 vuoroa per vuosi. Jäsenen tulee myös pitää huolta, että hänen yhteystietonsa ovat ajan tasalla kerhon jäsenrekisterissä. Maksut tulee myös hoitaa ajallaan.
Jäsenten käytössä on Lilla Bredskär -niminen saari Kirkkonummen edustalla. Sähkö ja vesi ovat myös vapaasti käytettävissä satama-alueella. Jäsenet saavat myös alennusta kerhotalon vuokrauksessa.

Venepaikat​

Ei voi. Laituripaikka voidaan myöntää vain jäsenelle.
Ei voi. Venepaikan saa vain vuodeksi kerrallaan ja paikkoja myönnetään vain jäsenille.

Vartiovuorot​

Vartiovuorot jaetaan aakkosjärjestyksessä. Vartiovuoroja ei voi valita etukäteen. Jäsenet voivat keskenään sopia vartiovuorojen vaihdosta, jos annettu vuoro ei sovi. Muutamat jäsenet tekevät vuoroja myös maksua vastaan.
Mikäli vartiovuoro sattuu sinulle sopimattomaan aikaan ei kannata kääntyä jäsenkirjurin tai satamakapteenin puoleen. Jäsenet voivat vaihdella vuoroja keskenään ja tätä varten toimiston seinällä vartiovuorolistojen vieressä on ilmoitustaululla tilaa jäsenien ilmoituksille.

Telakointi​

Ei voi. Telakointipaikkoja annetaan vain jäsenille.
Telakointialueella on jäsenten vapaassa käytössä vesi sekä sähkö. Myös jätehuolto sekä jäteöljyn keräys on järjestetty.

Telakointipaikan voit varata Telakkamestari Teemu Tulkilta sähköpostitse telakointi@lvry.fi. Ennen yhteydenottoa on hyvä selvittää veneen mitat, sillä telakointipaikka määräytyy niiden perusteella.

Telakointipaikat on hinnoiteltu pinta-alan mukaan. Pinta-ala lasketaan suoraa veneen mitoista. Tarkemman hinnan voit tarkastaa hinnastosta. Telakointikatokset, jotka ylittävät veneen mitat laskutetaan erikseen.
Kyllä. Kerho ei tarjoa jäsenilleen telakointivälineitä. Omat pukit on helppo nikkaroida puusta eivätkä metallisetkaan maksa huimia summia. Kerhon järjestämässä syksyn telakointivälinetalkoissa kannattaa käydä tutkimassa muiden jäsenien ratkaisuja ja kyselemässä neuvoja.

Veneen rekisteröinti ja katsastus​

Venerekisteriin on ilmoitettava perämoottorivene, jonka moottorin teho on enemmän kuin 20hv, sekä sisämoottori- tai sisäperämoottorivene, jonka moottorin teho on enemmän kuin 50hv. Myös yli 50hv vesijetit ja -skootterit on ilmoitettava rekisteriin. Rekisteri-ilmoitus on tehtävä ennen veneen käyttöönottoa kotikunnan maistraattiin. Rekisteröinti maksaa 25e. Ilmoituslomakkeen liitteenä tulee toimittaa veneen kauppakirja ja vanha rekisteriote. Uuden veneen rekisteröinnissä tarvitaan mm. seuraavia tietoja: veneen merkki ja malli, veneen nimi, runkonumero (HIN-koodi), veneen väri, tyyppi, suurin pituus, suurin leveys sekä rungon materiaali. Moottoreista tarvitaan merkki, malli, vuosimalli, tyyppi, moottorin käyttämä polttoaine, valmistusnumero ja teho. Muutos rekisteritiedoissa on ilmoitettava maistraattiin kuukauden kuluessa. Omistajan kotikunnan muuttuessa hänen on tehtävä uusi rekisteri-ilmoitus uuden kotikunnan maistraattiin. Ilmoituksen tehtyään veneen omistaja saa rekisteritunnuksen, joka on merkittävä veneen kummallekin puolelle niin, että se on selvästi luettavissa. Numeroiden on oltava vähintään 7,5cm korkeita ja viivaleveyden vähintään 1,5cm.
Katsastuksesta määrätään satamasäännöissä. Täten kaikki veneet, joille on varattu laituripaikka kerhon satamassa on katsastettava huolimatta veneen koosta tai moottoritehosta. Näin varmistetaan veneturvallisuus, kun jokaisen jäsenen veneessä on asianmukainen varustus. Itse katsastuksen hoitavat kerhon omat katsastusmiehet. Katsastusillat ovat myös tärkeä tilaisuus yleisen veneilytietouden välittämiseen jäsenille.

yhteisnostot​

Yhteisnostot on tarkoitettu veneille, joita ei kerhon trailerilla pysty nostamaan. Käytännössä tämä siis tarkoittaa yli 6m pituisia veneitä. Nostot hoitaa yksityinen nostokoneyritys ja maksu peritään käteisellä noston yhteydessä.
Yhteisnostoihin ilmoittaudutaan kerhotalon toimiston seinälle tulevaan listaan. Jäsenilmoituslomakkeen kohtaa ”Osallistun yhteisnostoon” hyödynnetään vain telakointialueen järjestystä päätettäessä eikä sen täyttäminen vapauta erilliseltä ilmoittautumiselta.